Kuchnia włoska
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(59)
Forma i typ
Książki
(58)
Poradniki i przewodniki
(10)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(4)
Publikacje popularnonaukowe
(2)
Audiobooki
(1)
Proza
(1)
Publikacje informacyjne
(1)
Dostępność
dostępne
(84)
wypożyczone
(11)
nieokreślona
(2)
Placówka
Wypożyczalnia 19 (Meissnera 5)
(1)
Wypożyczalnia 90 (Rozłucka 11a)
(5)
Wypożyczalnia 40 (Paca 46)
(8)
Wypożyczalnia 18 (Grochowska 118)
(1)
Wypożyczalnia 24 (Grochowska 279)
(2)
Wypożyczalnia BD 16 (Walewska 7a)
(2)
Wypożyczalnia 110 (Abrahama 10)
(1)
Wypożyczalnia 3 (Waszyngtona 2b)
(7)
Wypożyczalnia 44 (Jana Nowaka-Jeziorańskiego 24)
(2)
Wypożyczalnia 78 (Majdańska 5)
(12)
Wypożyczalnia KM (Meissnera 5)
(1)
Wypożyczalnia BD 55 (Egipska 7)
(2)
Wypożyczalnia 62 (Egipska 7)
(4)
Wypożyczalnia 89 (Grochowska 202)
(5)
Wypożyczalnia 100 (Zwycięzców 46)
(2)
Wypożyczalnia 66 (Angorska 14)
(2)
Wypożyczalnia 92 (Biskupia 50)
(5)
Wypożyczalnia 94 (Meksykańska 3)
(14)
Czytelnia Naukowa Magazyn (Meissnera 5)
(5)
Wypożyczalnia Zbiorów Obcojęzycznych (Jana Nowaka-Jeziorańskiego 24)
(5)
Grochoteka (ul. Grochowska 297)
(11)
Autor
Capponi-Borawska Tessa (1959- )
(7)
Seghi Aleksandra
(6)
De Blasi Marlena
(3)
D'Acampo Gino (1976- )
(2)
De Blasi Marlena (1952- )
(2)
Grabska-Siwek Barbara
(2)
Kieżun Bartek (1976- )
(2)
Lawson Tracey
(2)
Alwasiak Anita
(1)
Andrzejewska Agnieszka (filolog)
(1)
Artusi Pellegrino (1820-1911)
(1)
BARECKI ANDRZEJ
(1)
Ballarini Giovanni (1927- )
(1)
Borawska Flavia
(1)
Braimbridge Sophie
(1)
Buford Bill (1954- )
(1)
Bulikowska Maria (1987- )
(1)
CIPOLLA JOE
(1)
COZZA PAOLO
(1)
Cesari Luca (1984- )
(1)
Chojnowski Karol
(1)
Chudzik Małgorzata
(1)
Cieślewska Joanna
(1)
Czubówna Krystyna (1954- )
(1)
DOESER LINDA
(1)
DeWitt Dave (1944- )
(1)
Drewniak Mirek
(1)
Drotkiewicz Agnieszka (1981- )
(1)
Dyjas-Fezzi Karolina
(1)
Döbbelin Hans Joachim
(1)
Dąbrowski Krzysztof
(1)
Fort Matthew (1947- )
(1)
Fuhrmann Elke
(1)
Germana
(1)
Glasenapp Małgorzata
(1)
Grynberg Mikołaj (1966- )
(1)
Gutowska-Nowak Barbara
(1)
JACKOWSKA WANDA
(1)
Jankowska Dobromiła
(1)
Jankowska-Buttitta Małgorzata K
(1)
Jaroszewicz Ewa
(1)
Jasnos Marzena
(1)
Jóźwiak Bożena
(1)
Kamińska Anna
(1)
Konieczny Jacek
(1)
Kozak Krystyna
(1)
Król Marta (1977- )
(1)
Kręglicka Agnieszka (1966- )
(1)
Kręglicki Marcin
(1)
Kłodecki Mateusz
(1)
Loren Sophia (1934- )
(1)
Maczek Wojciech
(1)
Malinowska Magdalena
(1)
Medagliani Eugenio
(1)
Mewes Kai
(1)
Mineau Diane
(1)
Minta Małgorzata
(1)
Mugliston Joanna
(1)
Oliver Jamie (1975- )
(1)
Piras Claudia
(1)
Podolak Asia
(1)
Potocka Małgorzata
(1)
Płonczyński Maciej
(1)
Rachański Michał
(1)
Rokicka Alicja
(1)
Rosiak Natalia
(1)
Rost Małgorzata (1985- )
(1)
Rucker Allen
(1)
Russo Giancarlo
(1)
STEPHENS PENNY
(1)
STRADECKA ALINA
(1)
Schinharl Cornelia
(1)
Scicolone Michele
(1)
Sobocińska-Zgutka Joanna
(1)
Stempell Ruprecht
(1)
Surowiak-Larceri Małgorzata
(1)
Szwedkowicz-Kostrzewa Magdalena
(1)
Tucci Stanley (1960- )
(1)
URBAŃSKI MAREK
(1)
Viestad Andreas (1973- )
(1)
Whitaker Kate (1979- )
(1)
Wojtasik Andrzej
(1)
Wyszogrodzka-Gaik Agnieszka
(1)
ŁEBKOWSKI MAREK
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(9)
2010 - 2019
(18)
2000 - 2009
(29)
1990 - 1999
(2)
1980 - 1989
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(15)
1801-1900
(1)
Kraj wydania
Polska
(54)
Wielka Brytania
(4)
Stany Zjednoczone
(1)
Język
polski
(54)
angielski
(5)
Odbiorca
18+
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura amerykańska
(3)
Literatura włoska
(2)
Literatura niemiecka
(1)
Temat
Literatura amerykańska
(10753)
Literatura polska
(10287)
Powieść obyczajowa
(7400)
Literatura dziecięca
(6910)
Literatura angielska
(6895)
Kuchnia włoska
(-)
Język angielski
(5537)
Literatura młodzieżowa
(4069)
Powieść przygodowa
(2598)
Kobieta
(2579)
Powieść amerykańska
(2382)
Powieść sensacyjna
(2358)
Literatura francuska
(2203)
Fantastyka
(2052)
Zwierzęta
(2009)
Psychologia
(1689)
Rodzina
(1660)
Kryminał
(1598)
Przyjaźń
(1586)
Powieść psychologiczna
(1524)
Powieść angielska
(1475)
Historia Polski
(1474)
Bajka
(1434)
Literatura niemiecka
(1408)
Fantasy
(1382)
Filozofia
(1374)
Opracowanie literackie
(1372)
Medycyna
(1366)
Dzieci
(1354)
Literatura rosyjska
(1316)
Powieść polska
(1277)
Poezja
(1221)
Miłość
(1182)
Powieść historyczna
(1155)
Poezja polska
(1149)
Tajemnica
(1035)
Poradnik
(1018)
Relacje międzyludzkie
(968)
Opowiadania
(939)
Religia
(934)
Magia
(916)
Powieść
(903)
Krytyka literacka
(900)
Uczucia
(900)
Dziecko
(885)
Nastolatki
(874)
Sztuka
(841)
Boże Narodzenie
(814)
Historia
(796)
Socjologia
(792)
Język polski
(778)
Śledztwo i dochodzenie
(767)
Matematyka
(763)
Kultura
(750)
Powieść kryminalna
(749)
Język niemiecki
(746)
Romans historyczny
(742)
Dramat
(733)
Język hiszpański
(725)
Romans współczesny
(718)
Zoologia
(718)
Ekonomia
(717)
Malarstwo
(712)
II wojna światowa (1939-1945)
(710)
Polityka
(709)
Pisarze polscy
(702)
Harlequin
(701)
Literatura włoska
(697)
Polska
(696)
Biografia
(695)
Żydzi
(694)
Gramatyka
(691)
Zabójstwo
(679)
Język francuski
(667)
Horror
(659)
Wspomnienia
(655)
Literatura hiszpańska
(650)
Podróże
(649)
Dziewczęta
(648)
Muzyka
(636)
Rodzeństwo
(633)
Psy
(627)
Koty
(617)
Opowiadanie dziecięce
(606)
Fizyka
(604)
Nauka
(596)
Komiks
(586)
Biografia literacka
(571)
Słownictwo
(566)
Romans
(558)
Życie codzienne
(548)
Biografia indywidualna
(547)
Powieść rosyjska
(547)
Czytanie
(537)
Przyroda
(531)
Wychowanie w rodzinie
(526)
Przestępczość zorganizowana
(523)
Powieść kanadyjska
(518)
Język angielski dla dzieci
(501)
Wychowanie
(490)
Chrześcijaństwo
(489)
Temat: czas
2001-
(2)
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
Temat: miejsce
Toskania (Włochy)
(8)
Włochy
(5)
Umbria (Włochy)
(2)
Campodimele (Włochy)
(1)
Moskwa (Rosja)
(1)
Neapol (Włochy)
(1)
Polska
(1)
Rzym (Włochy)
(1)
Sycylia (Włochy)
(1)
Wenecja (Włochy)
(1)
Włochy (część północna)
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(13)
Książka kucharska
(7)
Pamiętniki włoskie
(5)
Literatura podróżnicza
(3)
Literatura podróżnicza angielska
(2)
Pamiętniki polskie
(2)
Publikacja bogato ilustrowana
(2)
Autobiografia
(1)
Esej
(1)
Książki kucharskie
(1)
Książki mówione
(1)
Opracowanie
(1)
Pamiętniki amerykańskie
(1)
Pamiętniki angielskie
(1)
Powieść obyczajowa
(1)
Przewodnik turystyczny
(1)
Relacja z podróży
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(10)
Historia
(3)
Etnologia i antropologia kulturowa
(2)
Kultura i sztuka
(1)
Podróże i turystyka
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
59 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału i równoległy: La scienza in cucina : e l'arte di mangiar bene.
Na okładce: Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii.
Staraniem fundacji Casa Artusi, Włoskiego Instytutu Kultury w Warszawie i Włoskiego Instytutu Kultury w Krakowie
Włoska sztuka dobrego gotowania to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania z różnych regionów Półwyspu Apenińskiego i okrasił je opowiastkami, interesującymi historiami oraz anegdotami, odsłaniając w ten sposób tajemnice smakowitej kuchni i przybliżając włoską kulturę jedzenia.
Włoska biblia kulinarna. Od pierwszego wydania w XIX wieku cieszy się niesłabnącą popularnością, zarówno wśród szefów kuchni, jak i zwykłych gospodyń domowych - tak we Włoszech, jak i na świecie. To nie jest zwyczajna książka kucharska.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 GROCHOTEKA (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: Il grande cucchiaio d'oro. Le mille migliori ricette della cucina italiana.
BP
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Litry oliwy, kilogramy pomidorów, masło, kluski i brzoskwinie skąpane w winie… Ta książka to opowieść o autorskiej kuchni Flavii Borawskiej, o smakach i aromatach, które są jej bliskie. Flavia gotuje z szacunkiem dla wspomnień, dla tradycji i rodzinnych historii. Ale też nie ogranicza siebie i innych. Podróżuje, próbuje, kolekcjonuje nowe kulinarne wrażenia, a potem przenosi je na domowy grunt. Cukinie z miętą, długo pieczone pomidory, parmigiana, risotto z Marmite – wystarczy kilka elementów, aby stworzyć wyjątkowe danie. Nie potrzeba całego arsenału składników, ale umiejętności wyciągnięcia z produktu esencji smaku. Liczy się pomysł, dyscyplina wykonania, szacunek dla jedzenia. A przede wszystkim – miłość dla tych, których karmimy.
Flavia gotuje, czerpiąc wzory tak z dawnej kuchni polskiej, jak i z bogatych tradycji florenckich i toskańskich. Ta książka jest szlakiem wiodącym z Warszawy do Villi Calcinaia w sercu Chianti Classico, pełnym smaków i aromatów wiernie opisanych przez Małgosię." (Tessa Capponi-Borawska)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Ang/B (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 5 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 929 Capponi-Borawska T (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 913(45) (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 929 Capponi-Borawska T. (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 913(4) Włochy (1 egz.)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 913(4) Włochy (1 egz.)
Brak okładki
Audiobook
W koszyku
Kasety magnetofonowe.
Autorka spędza wakacje w Toskanii z mężem i czwórką dzieci. Na stałe mieszka w Polsce, ale wraca do rodzinnej Toskanii. Miejscem spotkań jest Villa Calcinaia, letnia siedziba arystokratycznego rodu Capponich, malowniczo położona wśród winnic i pól uprawnych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821.131.1-3 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Moja kuchnia pachnąca bazylią / Tessa Capponi-Borawska. - Wydanie 2. - Warszawa : Rosner & Wspólnicy, 2003. - 186 stron : fotografie ; 24 cm.
Tessa Capponi-Borawska zawsze ze swadą i humorem opowiada o włoskiej tradycji kulinarnej i o historii swojego rodu Capponich.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Moja kuchnia pachnąca bazylią / Tessa Capponi-Borawska. - Warszawa : Rosner & Wspólnicy, 2002. - 186, [4] strony : fotografie, portrety ; 21 cm.
Tessa Capponi-Borawska zawsze ze swadą i humorem opowiada o włoskiej tradycji kulinarnej i o historii swojego rodu Capponich.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Moja kuchnia pachnąca bazylią / Tessa Capponi-Borawska. - Warszawa : Twój Styl, 1994. - 156, [4] strony : fotografie, portrety ; 21 cm.
Tessa Capponi-Borawska zawsze ze swadą i humorem opowiada o włoskiej tradycji kulinarnej i o historii swojego rodu Capponich.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 GROCHOTEKA (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na książce pseudonim ilustratora, nazwa właściwa Maria Bulikowska.
"Smak kwiatów pomarańczy" to książka, w której patrzymy na świat przez pryzmat kuchni - jej związków ze sztuką, historią, muzyką i architekturą. To kolekcja pięknych kulinarnych wspomnień (chrupiące karczochy we Florencji, tuńczykowe ragu z Palermo, cukierki o smaku kwiatów pomarańczy w Rzymie) oraz ich powiązań ze sztuką (La Brioche Chardina, wiersz Pasoliniego przywołujący wspomnienie zapachu jaśminu i gorącej zupy). Co można zjeść, przemierzając rzymskie uliczki w blasku wschodzącego słońca? Jakie danie przypomina "Wariacje Goldbergowskie"? Jak przez lata zmieniała się rola kobiety w kuchni? W jaki sposób jedzenie wpłynęło na zjednoczenie Włoch? A jak przeobrażenia ostatnich dwudziestu pięciu lat w Polsce wpłynęły na polską kuchnię? Z czego robić chleb, kiedy nie ma mąki? Rozmawiamy o tym, co nas zachwyca, bawi i głęboko porusza. O tym, co jest w jedzeniu - więc także i w życiu - najważniejsze." Autorki
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okładce: Kulinarna podróż przez wieki.
Zrealizowano ze środków finansowych Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego w ramach realizacji Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0 na lata 2021-2025
Każdy wie, że do carbonary nie dodaje się śmietany, a spaghetti bolognese niewiele ma wspólnego z prawdziwym ragu. Ale czy na pewno? Może wszystko, co wiemy o „tradycyjnych” włoskich makaronach, nie jest do końca prawdą? Nakarmieni „jedynymi słusznymi” przepisami na tradycyjne włoskie dania, nie zdajemy sobie sprawy, że receptury na większość z nich wciąż ewoluują, a legendy, które narosły wokół niektórych, bardzo często rozmijają się z prawdą. Czy wiesz, że carbonara wcale nie ma włoskiego rodowodu, a fettuccine powstało, kiedy Alfredo di Lelio, troskliwy mąż i szef kuchni, chciał przygotować pożywny posiłek zmęczonej porodem żonie? Czy zgadniesz, która bogini i jej piękno były inspiracją dla idealnego kształtu tortellino? Luca Cesari, historyk gastronomii i kucharz eksperymentalny, wychodzi naprzeciw gastropurystom i proponuje inne spojrzenie na dziesięć włoskich klasyków. Według niego te kanoniczne dania zawsze są nowe i młode, bo ich postać zmienia się w zależności od kucharza i szerokości geograficznej.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39 GROCHOTEKA (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Któż opowie lepiej o kuchni włoskiej niż rodowity Włoch? Najbardziej rozpoznawalny Włoch w Polsce zdradza sekrety jednej z najlepszych kuchni świata. Podaje przepisy na swoje ulubione dania i smakołyki na różne okazje, święta oraz uroczystości, łącząc przy tym tradycję polską i włoską. Pełen humoru poradnik kulinarny, przeplatany wspomnieniami, anegdotami i fotografiami z rodzinnego albumu autora oraz osobistymi radami, jak przygotować i odpowiednio podać potrawy zgodnie z włoskimi obyczajami. Ponad 100 przepisów na bardziej i mniej znane włoskie desery, pizze, zupy oraz dania z warzyw, makaronu, ryżu, ryb i mięsa.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 GROCHOTEKA (1 egz.)
Książka
W koszyku
Gotowanie po włosku w 20 minut / Gino D'Acampo ; [przekład Barbara Grabska-Siwek]. - Warszawa : Burda Publishing Polska, copyright 2015. - 224 strony : ilustracje kolorowe ; 26 cm.
* Poznaj 130 ciekawych przepisów pogrupowanych według głównych składników, takich jak kurczaki, ryby czy makaron, aby wykorzystać produkty, które masz akurat w szafce lub lodówce * Skorzystaj z pożytecznych rad i wskazówek przyspieszających gotowanie, a dotyczących m.in. organizacji miejsca pracy w kuchni, potrzebnych sprzętów i przyborów, a także podstawowych smacznych składników do przechowywania w szafkach * Zastosuj sposoby skracające czas przyrządzania posiłku: mrożenie warzyw i posiekanych ziół lub przygotowywanie zapasów bułki tartej, aby mieć je w rezerwie. [z okł.]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Minimum wysiłku, maksimum zadowolenia. Buon Appetito! Gino D’Acampo przedstawia 100 smacznych dań makaronowych na każdą okazję. Uniwersalne, szybkie i zdrowe potrawy z makaronu oraz pierogi to najlepsze gotowe posiłki. Przepisy Gino ukazują ich prostotę i różnorodność, a ich smak jest niepowtarzalny. Poznasz klasyczne dania, takie jak carbonara, puttanesca czy ragù alla bolognese, nowe wersje popularnych potraw − na przykład lazanię z pesto, a także wiele niezwykłych połączeń w rodzaju makaronu tagliatelle w sosie tatarskim. Znajdziesz propozycje na piknikowe lunche i potrawy na wynos oraz dania na wystawne przyjęcia, w tym również odpowiednie dla wegetarian i alergików, a także desery. Gotowanie ułatwią ci proste przepisy na przyrządzanie świeżego makaronu, którym towarzyszą fotografie ukazujące poszczególne czynności krok po kroku, oraz wskazówki, jak najlepiej wykorzystać różne dostępne rodzaje makaronu (past) i pierogów. We wstępie znana dietetyczka Juliette Kellow przekona cię do wartości zdrowotnych makaronu.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 GROCHOTEKA (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Ang/PN [g-lp] (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Ang/PN [g-lp] (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Ang/PN [g-lp] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej