Bruce Bryan
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(7)
Placówka
Wypożyczalnia 19 (Meissnera 5)
(1)
Wypożyczalnia 3 (Waszyngtona 2b)
(1)
Wypożyczalnia 44 (Jana Nowaka-Jeziorańskiego 24)
(1)
Wypożyczalnia 78 (Majdańska 5)
(1)
Wypożyczalnia BD 55 (Egipska 7)
(1)
Wypożyczalnia 62 (Egipska 7)
(1)
Wypożyczalnia 94 (Meksykańska 3)
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2469)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(782)
Christie Agatha (1890-1976)
(717)
Kowalska Dorota
(664)
Bruce Bryan
(-)
Fabianowska Małgorzata
(612)
Shakespeare William (1564-1616)
(581)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(526)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(524)
Kochanowski Jan
(469)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(460)
Roberts Nora (1950- )
(456)
Drewnowski Jacek (1974- )
(435)
Chmielewska Joanna (1932-2013)
(361)
Chotomska Wanda (1929-2017)
(351)
Zarawska Patrycja
(334)
Popławska Anna
(324)
Mazan Maciejka
(320)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Pratchett Terry (1948-2015)
(309)
Prus Bolesław (1847-1912)
(307)
Szulc Andrzej
(295)
Naczyńska Zuzanna
(293)
ŻEROMSKI STEFAN
(286)
Dickens Charles (1812-1870)
(285)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(285)
Zarawska Patrycja (1970- )
(277)
Kiss Jacek
(269)
Siemianowski Roch (1950- )
(265)
Trzeciak Weronika
(262)
Konopnicka Maria
(260)
Drewnowski Jacek
(258)
Żeleński Tadeusz
(252)
King Stephen (1947- )
(250)
Hesko-Kołodzińska Małgorzata
(249)
Lem Stanisław (1921-2006)
(244)
Polkowski Andrzej
(242)
Zimnicka Iwona (1963- )
(239)
Boy-Żeleński Tadeusz
(238)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(235)
Leśmian Bolesław
(233)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(233)
Spirydowicz Ewa
(232)
Lindgren Astrid (1907-2002)
(230)
Hopkins Andy (1952- )
(229)
Krasicki Ignacy
(229)
Precigs Katarzyna
(228)
Potter Jocelyn (1955- )
(227)
Mortka Marcin (1976- )
(226)
Masterton Graham (1946- )
(225)
Steel Danielle (1948- )
(209)
Jasieński Ksawery
(205)
Kędzierski Sławomir
(205)
Bieroń Tomasz
(204)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(204)
Makuszyński Kornel (1884-1953)
(204)
Goliński Zbigniew
(201)
Dug Katarzyna
(198)
Ochab Janusz
(198)
Szeżyńska-Maćkowiak Krystyna
(197)
Cholewa Piotr W. (1955- )
(196)
Cieślik Donata
(195)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Fabisińska Liliana (1971- )
(193)
Kelly Alison
(193)
Siewior-Kuś Alina
(193)
Braiter Paulina (1968- )
(191)
Cussler Clive (1931-2020)
(189)
Cholewa Piotr W
(187)
Doyle Arthur Conan (1859-1930)
(187)
Braiter Paulina
(185)
MONTGOMERY LUCY MAUD
(183)
DISNEY WALT
(182)
Domańska Joanna (1970- )
(182)
Mosiewicz Maria
(182)
Możdżyńska Aldona
(182)
Dobrzańska-Gadowska Anna
(181)
Evans Virginia
(181)
Kasdepke Grzegorz (1972- )
(181)
Bassett Jennifer
(180)
Szypuła Wojciech
(180)
Astley Neville
(177)
Kijowska Elżbieta (1950- )
(177)
Nienacki Zbigniew (1929-1994)
(177)
Nakoniecznik Arkadiusz
(173)
Supeł Barbara
(172)
Kozak Jolanta
(171)
Rzehak Wojciech
(171)
Wilusz Tomasz
(171)
Jansson Tove (1914-2001)
(170)
DĄBROWSKA MARIA
(169)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(169)
Skibniewska Maria
(168)
zbiorowa praca
(168)
Coben Harlan (1962- )
(166)
Kabat Jan
(166)
Kroszczyński Stanisław
(164)
GOSCINNY RENE
(163)
Grisham John (1955- )
(162)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Kucharstwo
(2)
Kultura stołu
(2)
Kulinaria
(1)
Owoce
(1)
Warzywa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Tyt. oryg.: A taste of history : the stories behind our favourite foods.
Jaka przyprawa była cenniejsza niż złoto? Co wspólnego mają ze sobą seks i czekolada? Jakie warzywo przyczyniło się do wybuchu rewolucji? Podróż śladami owoców, warzyw i przypraw używanych obecnie. Autor opowiada historie pożądania i miłości, zazdrości i chciwości, a główną rolę w jego opowieściach zawsze grają smakowite potrawy lub ich składniki. Bryan Bruce poszukuje źródeł powstania czekolady w Meksyku, uczy się, jak przyrządzać najprawdziwszą nowoorleańską jambalayę z sosem Tabasco, przekonuje się, czy transylwański sos czosnkowy chroni przed wampirami...
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 5 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39 (1 egz.)
06-15 maj 2024 r - Wypożyczalnia dla Dorosłych i Młodzieży nr 19 oraz Bibliotece nr 2 (ul. Meissnera 5) będzie nieczynna z powodu inwentaryzacji księgozbioru (skontrum). Najbliższe filie: Wypożyczalnia dla Dorosłych i Młodzieży nr 44 oraz Biblioteka dla Dzieci i Młodzieży nr 34 (ul. Nowaka-Jeziorańskiego 24), Wypożyczalnia dla Dorosłych i Młodzieży nr 110 oraz Biblioteka dla Dzieci i Młodzieży nr 67 (ul. Abrahama 10), Wypożyczalnia dla Dorosłych i Młodzieży nr 62 oraz Biblioteka dla Dzieci i Młodzieży nr 55 (ul. Egipska 7). Przepraszamy za utrudnienia.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Bieguny)
Tyt. oryg.: A taste of history : the stories behind our favourite foods.
Jaka przyprawa była cenniejsza niż złoto? Co wspólnego mają ze sobą seks i czekolada? Jakie warzywo przyczyniło się do wybuchu rewolucji? Oto podróż śladami owoców, warzyw i przypraw używanych obecnie. Autor poszukuje źródeł czekolady w Meksyku, uczy się, jak przyrządzać najprawdziwszą nowoorleańską jambalayę z sosem Tabasco, przekonuje się czy transylwański sos czosnkowy chroni przed wampirami. Oto historia kultury stołowania się z przyprawami, warzywami które od wieków tworzą smaki i kultury narodow i państw.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(BIEGUNY)
Na okładce : Wydanie ilustrowane
Skąd pochodzi pomidor? Jaka przyprawa była niegdyś cenniejsza niż złoto? Co wspólnego mają ze sobą seks i czekolada? Jakie warzywo przyczyniło się do wybuchu rewolucji? Podróż po różnych kontynentach śladami owoców, warzyw i przypraw używanych obecnie na co dzień – ich historia, sposoby uprawy, zwyczaje, tradycje z nimi związane, przepisy z ich wykorzystaniem, a także anegdoty i ciekawostki na ich temat. Autor, wędrując po obu Amerykach, Europie i północnej Afryce, opowiada historie pożądania i miłości, zazdrości i chciwości, a główną rolę w jego opowieściach zawsze grają smakowite potrawy lub ich składniki. Bryan Bruce poszukuje źródeł powstania czekolady w Meksyku, uczy się, jak przyrządzać najprawdziwszą nowoorleańską jambalayę z sosem Tabasco, przekonuje się, czy transylwański sos czosnkowy chroni przed wampirami. Te poszukiwania ilustruje kilkadziesiąt kolorowych fotografii.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej