511971
Journal
In basket
Jesteśmy uzależnieni od soli, cukru i tłuszczu. Najwięksi producenci żywności używają tych trzech prostych składników do tworzenia jak najbardziej kuszących produktów jak najmniejszym kosztem. W książce Cukier,sól,tłuszcz, wyróżniony Nagrodą Pulitzera dziennikarz śledczy Michael Moss opisuje, w jaki sposób doszło do takiej sytuacji. Jego sugestywna, barwna opowieść, przeplatana jest historiami zaczerpniętymi z poczynań niektórych spośród najbardziej znanych (i dochodowych) przedsiębiorstw i marek ostatniego półwiecza. Drobiazgowe i wnikliwe badania mocno osadzają tę pozycję w realiach i pozwalają spojrzeć na problem z innej perspektywy. To otwierająca oczy, zdumiewająca podróż za kulisy świata producentów wysoko przetworzonej żywności. Po jej odbyciu możesz zmienić swoje nawyki żywieniowe. Na zawsze.Czy jesteś gotowy na poznanie prawdy o tym, co wkładasz do koszyka?
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 61 GROCHOTEKA (1 egz.)
Notes:
Tyt. oryg.: Salt, sugar, fat : how the food giants hooked us
General note
U góry okł.: Książka laureata Nagrody Pulitzera.
Bibliography, etc. note
Bibliogr. s. 431-433. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again