511720
Book
In basket
Czy zastanawiałeś się, kiedy ludzie zaczęli gotować? Jak przyrządzali jedzenie neandertalczycy albo jak mógł smakować stek po kromaniońsku? Michał Kuźmiński, wieloletni szef działu Nauka "Tygodnika Powszechnego“, prowadzi nas przez fascynujące tajniki jedzenia i gotowania od czasów prehistorycznych po najdalszą przyszłość. Z książki dowiesz się, jak wygląda gluten, poznasz tajniki zakwasu chlebowego (wszyscy wiedzą, że pierwszy chleb nigdy nie wychodzi i najlepiej od razu zacząć od drugiego), poznasz zapach zupy z kwarków, dowiesz się, jak wyhodować sałatę w kosmosie i dlaczego astronauci lubią pikantne jedzenie. Ta książka to prawdziwie (r)ewolucyjne historie sztuki kulinarnej. Kopalnia naukowej wiedzy i fascynujących ciekawostek na temat jedzenia i gotowania.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Wypożyczalnia dla Dorosłych i Młodzieży nr 110 oraz Biblioteki dla Dzieci i Młodzieży nr 67 przy ul. Abrahama 10 w związku ze zmianą lokalizacji na nową, przy ul. Awionetki RWD 1a będzie nieczynna od 22.04.2025r. Przepraszamy za utrudnienia.
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
Additional physical form available note
Dostępne także jako e-book.
Funding information note
BP
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again