511971
Book
In basket
Kuchnia świata dla diabetyków / Dorota Drozd. - Wydanie drugie. - Warszawa : Wydawnictwo RM, copyright 2022. - 160 stron ; 24 cm.
W poradniku znajdziesz blisko 150 przepisów zaczerpniętych z najważniejszych kuchni europejskich, a także z kuchni chińskiej, japońskiej i żydowskiej. Wszystkie receptury zostały tak skomponowane, aby dzięki niskiej zawartości węglowodanów były odpowiednie dla diabetyków. Z tą książką z łatwością przyszykujesz zarówno proste, codzienne dania, jak i bardziej wyszukane, którymi można mile zaskoczyć gości. W tym apetycznym tyglu każdy znajdzie coś dla siebie. Kremowa zupa musztardowa, tapenada, bouillabaisse, yakitori z kurczaka – kto powiedział, że kuchnia diabetyków jest nudna i pełna wyrzeczeń? Do każdego dania wyliczono: - indeks glikemiczny, - wymienniki węglowodanowe, - wymienniki białkowo-tłuszczowe, - liczbę kalorii.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
Notes:
General note
Informacja o wydaniu na okładce.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again