Dietetycy
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Publikacje fachowe
(3)
Publikacje dydaktyczne
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
wypożyczone
(1)
Placówka
Czytelnia Naukowa Magazyn (Meissnera 5)
(3)
Autor
Czerwonogrodzka-Senczyna Aneta
(1)
Gałęcka Mirosława
(1)
Stachowska Ewa (1966- )
(1)
Zalewska-Janowska Anna
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Odbiorca
Dzieci
(14980)
6-8 lat
(9603)
0-5 lat
(7580)
9-13 lat
(6906)
Młodzież
(4227)
Dietetycy
(-)
14-17 lat
(3059)
Dorośli
(1923)
Poziom średniozaawansowany
(1865)
B1 (poziom biegłości językowej)
(1766)
Poziom niższy średniozaawansowany
(1456)
A2 (poziom biegłości językowej)
(1440)
Poziom wyższy średniozaawansowany
(1350)
Poziom podstawowy
(1311)
B2 (poziom biegłości językowej)
(1287)
18+
(1237)
Nauczyciele
(1227)
A1 (poziom biegłości językowej)
(1156)
Poziom zaawansowany
(872)
C1 (poziom biegłości językowej)
(807)
Rodzice
(315)
Poziom profesjonalny
(222)
C2 (poziom biegłości językowej)
(207)
Szkoły wyższe
(174)
Szkoły podstawowe
(146)
B1 poziom biegłości językowej
(72)
A2 poziom biegłości językowej
(65)
B2 poziom biegłości językowej
(60)
Licea
(53)
Szkoły średnie
(50)
A1 poziom biegłości językowej
(48)
Przedszkola
(45)
C1 poziom biegłości językowej
(39)
Logopedzi
(33)
A0 (poziom biegłości językowej)
(28)
Prawnicy
(24)
Psycholodzy
(24)
Psychoterapeuci
(23)
Lekarze
(22)
Nauczanie początkowe
(22)
Terapeuci zajęciowi
(21)
Pedagodzy
(20)
Kobieta
(17)
Menedżerowie
(17)
Gimnazja
(16)
Aplikanci
(15)
Studenci
(15)
Tłumacze
(15)
Klasa 1.
(13)
Szkoły ponadgimnazjalne
(13)
Poziom nauczania C2 (poziom biegłości językowej)
(12)
Adwokaci
(11)
Sędziowie
(11)
Klasa 3.
(10)
9-13
(9)
Dziewczęta
(9)
Fizjoterapeuci
(9)
Klasa 4.
(9)
Poziom nauczania B2 (poziom biegłości językowej)
(9)
Radcy prawni
(9)
B1
(8)
Grupa wiekowa 0-5 lat
(8)
Inżynierowie
(8)
Klasa 2.
(8)
Pediatrzy
(8)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(8)
A0 poziom biegłości językowej
(7)
C2 poziom biegłości językowej
(7)
Klasa 5.
(7)
Lekarze rodzinni
(7)
Przedsiębiorcy
(7)
Terapeuci
(7)
5-8 lat
(6)
Chłopcy
(6)
Klasa 6.
(6)
Pracownicy naukowi
(6)
Prokuratorzy
(6)
Szkoły ponadpodstawowe
(6)
Technikum
(6)
14-17
(5)
6-9 lat
(5)
Dermatolodzy
(5)
Grupa wiekowa 6-8 lat
(5)
Grupa wiekowa 9-13 lat
(5)
Klasa 7.
(5)
Lotnicy
(5)
Nauczyciele przedszkoli
(5)
Policjanci
(5)
Poziom rozszerzony
(5)
Psychiatrzy
(5)
Specjaliści ds. marketingu
(5)
Stewardesy i stewardzi
(5)
18 +
(4)
9-12 lat
(4)
Architekci
(4)
B1 (poziom biegłości językowej
(4)
C1 (poziom biegłości jęzkowej)
(4)
Dziecko z zaburzeniami mowy
(4)
Farmaceuci
(4)
Grupa wiekowa Dzieci
(4)
Klasa 1
(4)
Temat
Flora bakteryjna jelit
(2)
Leczenie dietą
(2)
Mikrobiom człowieka
(2)
Choroby skóry
(1)
Dysbioza jelitowa
(1)
Jelita
(1)
Nieswoiste zapalenia jelit
(1)
Probiotyki
(1)
Profilaktyka zdrowotna
(1)
Żywienie chorych
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Podręcznik
(1)
Poradnik
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(3)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Żywienie w chorobach skóry / redakcja naukowa Aneta Czerwonogrodzka-Senczyna, Anna Zalewska-Janowska. - Wydanie I. - Warszawa : PZWL, 2024. - XXII, [2], 265, [1] strona : ilustracje ; 21 cm.
Publikacja w sposób kompleksowy porusza tematykę aktualnego spojrzenia na rolę diety w zdrowiu skóry. Zawarte w niej informacje zostały oparte na najnowszych badaniach naukowych oraz praktycznym doświadczeniu specjalistów w dziedzinie dermatologii oraz żywienia. Książka prowadzi czytelnika od podstawowej wiedzy na temat wpływu diety na dobrostan skóry i procesy jej starzenia, poprzez omówienie wybranych chorób skórnych, w których może ona wspierać proces leczenia aż do wskazówek dotyczących wsparcia psychologicznego w tych schorzeniach. Autorzy analizują również wpływ żywienia na procesy patologiczne w skórze oraz mechanizmy immunologiczne, które odgrywają kluczową rolę w rozwoju chorób dermatologicznych. Dzięki tej książce specjaliści będą mieli możliwość lepszego zrozumienia wpływu diety na zdrowie tego największego widocznego dla otoczenia organu ciała człowieka oraz wykorzystania zdobytej wiedzy w praktyce klinicznej.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. FV-63485 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. FV-62101 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Żywienie w zaburzeniach mikrobioty jelitowej / redakcja naukowa prof. dr hab. n. med. Ewa Stachowska. - Wydanie 1., dodruk 1. - Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, 2021. - XXI, [1], 431, [1] strona : ilustracje ; 24 cm.
Temat mikrobioty jelitowej i jej zaburzeń jest obecnie jednym z najbardziej „gorących” zagadnień medycznych. Prace naukowe opublikowane w ostatnich 10 latach, pozwoliły zrozumieć jak znaczny może być wpływ mikroorganizmów jelitowych na procesy fizjologiczne i patologiczne w organizmie człowieka.
Książka przeznaczona dla lekarzy praktyków, dietetyków, studentów medycyny, dietetyki i farmacji jak również dla wszystkich fascynatów tematyki związanej z mikrobiotą jelitową.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. FV-62115 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 5.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej