511866
Book
In basket
Czy Ty również w gotowaniu widzisz szansę na odkrycie niesamowitych połączeń smakowych i stworzenie kompozycji, które stanowią prawdziwą rozkosz dla podniebienia? Sięgnij po "Nowe rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują" i przenieś się w głąb krainy ekscytujących przepisów inspirowanych smakami Polski. Nowa książka Rozkosznego koncentruje się wokół naszego polskiego gotowania, przedstawionego jednak we współczesnej odsłonie. Przekonasz się, że pieczony seler i wędzony twaróg to dobre nadzienie do pierogów, a gotowane na parze pampuchy wypchane po brzegi smażonymi boczniakami i bobem rozpływają się w ustach! Nie zabraknie również składników, które do polskiej kuchni weszły niedawno i jeszcze na dobre nie zdążyły się w niej rozgościć. Znajdziesz więc przepis na młodą kapustę z glazurą z harissy czy szpinakowe kopytka polane umamicznym sosem na bazie grzybów, sosu sojowego i pasty miso. Będzie coś zarówno dla miłośników dań wyrazistych i pikantnych, jak i tych, którzy preferują delikatne i subtelne smaki. Przepisy Rozkosznego odkryją przed Tobą nowe wymiary polskiego smaku. Będzie tak ekscytująco, że nie sposób się oprzeć!
Availability:
There are copies available to loan: sygn. FV-64807 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Polish'd : modern vegetarian cooking from global Poland, 2023
General note
Tekst także na stronie 3. okładki.
Na okładce przy nazwie autora: Autor bloga rozkoszny.pl. Na okładce: Jeszcze więcej przepisów.
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again