511864
Book
In basket
Polskie potrawy na stołach Europy. - Warszawa : "Prószyński i S-ka", 2003. - 223, [1] s., [32] s. fot., kolor. : fot. ; 23 cm.
Nie wyobrażamy sobie kuchni francuskiej bez wina, serów i estragonu, włoskiej bez pizzy, spaghetti i oregano, a orientalnej bez ryżu i cynamonu. A polskiej? Czy nieśmiertelny schabowy z kapustą i bigos na stałe zrósł się w świadomości Europejczyków z tradycyjnym polskim menu? Odpowiedź na to pytanie znajdą Państwo w książce kulinarnej, w której receptury, opracowane przez polskie autorki, określają kulinarne preferencje współczesnych pokoleń Polaków. Z pobieżnej analizy tych upodobań, jasno wynika, że nasze jadłospisy są coraz bardziej dostosowane do zaleceń żywieniowców, a tym samym godne rozpropagowania w kuchniach Europy.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 64 GROCHOTEKA (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again