511899
Book
In basket
Bez zupy nie ma domowego obiadu! Już w epoce kamiennej, jak potwierdzają archeologiczne znaleziska, jadano pierwsze zupy ze zbóż. W pałacu cesarskim w Chinach rozsmakowano się w zupach rybnych i z wkładką mięsną. Dzisiaj jedzenie zupy i dań jednogarnkowych jest trendy i święci swój triumf. Na co dzień zajadamy zaledwie kilkanaście rodzajów zup, natomiast na świecie doliczono się prawie tysiąca wariacji tego kulinarnego fenomenu. Znają je wszystkie kuchnie świata. Dzisiaj przedstawiamy menu z setką dań do wyboru. Są tu zupy klarowne, zawiesiste, rybne, z owocami morza, z makaronem, ryżem, kaszą, mięsem, owocowe, z kluseczkami... Zupy są ubogie w tłuszcz, sycące, nie obciążają organizmu i można je wciąż urozmaicać. Ich wartość odżywcza zależy od składników. Ponadto w książce znajdują się przepisy na dania jednogarnkowe z mięsa, ryb i warzyw.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 64 GROCHOTEKA (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again