511790
Book
In basket
O tym, że Leonardo da Vinci tworzył jedne z największych dzieł sztuki, wiedzą wszyscy. W swojej epoce był znany także dzięki organizowanym przez siebie na dworze Sforzów w Mediolanie niezwykłym widowiskom teatralnym i ucztom. W tej niezwykłej książce czytelnik znajdzie też fascynujące ciekawostki, ilustracje, oryginalne przepisy mistrzów kuchni z okresu renesansu oraz współczesne adaptacje tych przepisów, w tym przepis na sos sałatkowy samego Leonarda da Vinci. Książka ta analizuje historię i miejsce kuchni włoskiej od renesansu po dzień dzisiejszy oraz przedstawia źródła kulinarnych triumfów Leonarda da Vinci.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 39 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 39 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 39 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 39 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 39 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliogr. s. 235-237. Indeksy.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again