511899
Książka
W koszyku
Wyrafinowana książka o jedzeniu - czym jest, czym być powinno i czym być nie powinno. A wszystko to okraszone osobistymi wspomnieniami, refleksjami, na koniec zaś każdego felietonu ciekawym przepisem. Smakować w niej można wszystko - wyobrażone przez opis potrawy, jak też język bogaty, finezyjny i przyprawiony więcej niż tylko szczyptą humoru. Autorka, Amerykanka urodzona na początku XX wieku, jest obywatelką świata; przez swój tryb życia i niezależność intelektualną swobodnie porusza się po kuchniach wielu narodów i wielu okresów historycznych, głosząc rzadko uświadamiane prawdy uniwersalne.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Tyt. oryg.: An alphabet for gourmets.
Recenzje:
Inne wydania:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej