511971
Book
In basket
Kuchnia klasztorów prawosławnych / MYKOŁA MAŃKO. - Kraków : "Nemrod", 2007. - 161, [3] s. ; 21 cm.
Tę książkę trzeba smakować. Wbrew pozorom to nie tylko zbiór przepisów, ale historia prawosławia zamknięta w składnikach na tradycyjne barszcze, czorby, warenyky... Napisane ze znawstwem wstępy, poprzedzające przepisy narodowych kuchni, wprowadzają nas w świat zapachów i smaków, a także w świat życia zamkniętego za murami ławr, klasztorów, świątyń. Świat to fascynujący, tak samo jak fascynujący wydaje się pomysł autora na pokazanie nam tego świata.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 64 GROCHOTEKA (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again