511899
Book
In basket
Świat na talerzu / Krzysztof Baranowski [et al.] ; pomysł i oprac. tekstów Beata Pawlikowska - Warszawa : G+J RBA, 2004. - 205, [1] s. : fot. (gł. kolor.), portr. ; 22 cm.
(Za Horyzontem)
Zbiór fascynujących opowiadań o doświadczeniach kulinarnych znanych polskich podróżników i odkrywców. Opisują oni swoje niezwykłe doświadczenia związane z egzotycznymi potrawami, które przyszło im jeść w odległych zakątkach świata, ale nie tylko... Z opowieści naszych autorów przebija też nostalgia za polskim barszczem, razowcem i świeżutką mizerią. Jak smakują pieczone mrówki, hamburger z krokodyla, świeży szpik z kości karibu? Jak przyrządzić najsmaczniejsze karaluchy? Jaki był ulubiony koktajl Ernesta Hemingwaya? Co Szwedzi dodają do klusek? Odpowiedzi na te pytania i egzotyczne przepisy można znaleźć w książce.
Availability:
All copies are currently unavailable: sygn. 910.4
There are copies available to loan: sygn. 91 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 910.4 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 910.4 GROCHOTEKA (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again