511899
Book
In basket
Kuchnia bezwględna / Joshua Weissman ; tłumaczenie Paweł Zatorski. - Wydanie I. - Kraków : Znak JednymSłowem, 2022. - 262, [2] strony : fotografie, portret ; 26 cm.
Błagam, czy możemy w końcu dać sobie spokój z jednoskładnikowymi daniami instant do zrobienia w kilka minut? Oczywiście, wszyscy jesteśmy zajęci. Wolałbym jednak, żebyśmy skoncentrowali się na prostym fakcie – wspaniale przygotowane burgery nie rosną na drzewach. Postawmy sprawę jasno: jeśli w 9 na 10 przypadków kupujesz bulion w sklepie, to jest to smutne. I nawet mi cię nie żal. Ale skąd niby miałbyś wiedzieć, jak smakuje prawdziwy bulion, jeśli od 50% do 80% jedzenia, które jadłeś, zostało zrobione przez kogoś innego? Masło, majonez, ser, pikle, sosy, bułki, ketchup… Świetna kuchnia musi być bezwzględna. Joshua Weissman pomoże ci wskoczyć na wyższy poziom gotowania, improwizować i składać dania tak, jak lubisz, z tego co lubisz. Bez żalu, wymówek i usprawiedliwień, z lekceważącym humorem, odrobiną sarkazmu i ponad 100 wyśmienitymi przepisami. Nauczysz się z nimi przyrządzać dania, które na zawsze zmienią twoje kulinarne doświadczenia.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 64 GROCHOTEKA (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Unapologetic cookbook, 2021
General note
Tytuł oryginału: An unapologetic cookbook. Na okładce: #1 "New York Times" Bestseller.
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again