511869
Książka
W koszyku
Prawdziwa historia czekolady / Sophie D. Coe, Michael D. Coe ; przełożyła Ewa Klekot. - Wydanie drugie poprawione i uzupełnione. - Warszawa : Państwowy Instytut Wydawniczy, copyright 2024. - 248 stron, [8] stron tablic : ilustracje, portrety ; 25 cm.
(Seria Ceramowska)
Nowe, poprawione i uzupełnione w oparciu o trzecie brytyjskie wydanie cieszącej się wielką popularnością książki z Serii Ceramowskiej, pióra dwojga antropologów - wybitnego badacza kultury Majów oraz znawczyni kuchni prekolumbijskiej. Nie ograniczając się do historii pochodzenia cenionego przysmaku, autorzy odmalowują arcyciekawą drogę, jaką czekolada przebyła na stoły całego świata, oraz kulturowe i społeczne implikacje całego wyrosłego na jej bazie przemysłu [opis wydawcy].
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. FV-64171 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronach [225]-234. Indeksy.
Uwaga dotycząca innej dostępnej postaci fizycznej
Książka dostępna także jako ebook.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej