511899
Książka
W koszyku
(Akademia Mądrego Dziecka)
(HarperKids)
(Przygody z Nauką)
Czy można zmusić olej do tańca, a wodę do wspinaczki? Dlaczego słodkie rzeczy się lepią, a podgrzany cukier ciemnieje? Jak skurczyć jabłko, zrobić karmelki, cukier w kostkach i lizaka? Dzieci zadają mnóstwo pytań, bo są z natury ciekawe i chcą zrozumieć, jak działa świat. Mali czytelnicy wykorzystują najprostszy składnik – jakim jest cukier - i za jego pomocą sami odkrywają podstawowe prawa nauki, przy okazji świetnie się bawiąc. Przygody z nauką to seria nowoczesnych książek zachęcających do samodzielnego eksperymentowania i wyciągania wniosków. Jej bohaterami są dzieci, angażujące czytelników do zabawy. Każda zawiera 10 prostych, ciekawych, dostosowanych do wieku doświadczeń z użyciem powszechnych składników.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 54 (1 egz.)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 54 DF (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 54 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 54 (1 egz.)
Wypożyczalnia dla Dorosłych i Młodzieży nr 110 oraz Biblioteki dla Dzieci i Młodzieży nr 67 przy ul. Abrahama 10 w związku ze zmianą lokalizacji na nową, przy ul. Awionetki RWD 1a będzie nieczynna od 22.04.2025r. Przepraszamy za utrudnienia.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 54 D (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 54 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 54 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na okładce: 10 prostych, ale niesamowitych doświadczeń!
Tytuł oryginału: Le sucre, tytuł oryginału cyklu: La science est dans...
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego
Dla dzieci powyżej 3 lat.
Uwaga dotycząca finansowania
Zrealizowano ze środków finansowych Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu w ramach realizacji Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0 na lata 2021-2025.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej