511899
Book
In basket
Odkryto sposób na wytwarzanie wystarczającej ilości jedzenia dla wciąż rosnącej ludzkiej populacji. Ziemia ledwo dyszy. Wzrost zaludnienia i popytu na mięso, jaja, nabiał i skórę sprawia, że przemysłowa hodowla miliardów zwierząt stała się ze wszech miar szkodliwa. Nie ma nic naturalnego w kurze, której podaje się stymulatory wzrostu i hoduje w szopie z kilkudziesięcioma tysiącami innych, ani w krowie czy świni, które wraz z paszą wchłaniają obłędne ilości antybiotyków. Dlatego trwają zaawansowane prace nad produkcją i komercjalizacją czystego mięsa - prawdziwego mięsa - tworzonego bez udziału zwierząt. Paul Shapiro napisał aktualną i pouczającą książkę o ekscytującej transformacji, która czeka sposób produkcji jedzenia.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 66 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 66 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału : Clean Meat. How Growing Meat Without Animals Will Revolutionize Dinner and the World:
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again