511899
Book
In basket
Wyrafinowana książka o jedzeniu - czym jest, czym być powinno i czym być nie powinno. A wszystko to okraszone osobistymi wspomnieniami, refleksjami, na koniec zaś każdego felietonu ciekawym przepisem. Smakować w niej można wszystko - wyobrażone przez opis potrawy, jak też język bogaty, finezyjny i przyprawiony więcej niż tylko szczyptą humoru. Autorka, Amerykanka urodzona na początku XX wieku, jest obywatelką świata; przez swój tryb życia i niezależność intelektualną swobodnie porusza się po kuchniach wielu narodów i wielu okresów historycznych, głosząc rzadko uświadamiane prawdy uniwersalne.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 39 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 39 (1 egz.)
Notes:
General note
Tyt. oryg.: An alphabet for gourmets.
Reviews:
Other editions:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again